MBB
contact
Home
Nieuws
Visie en werkwijze
De Mensen
Projecten
Bewoners a/h woord
Locaties
model_hieronymuserf_web.jpg

MBB Ontwikkeling ontwikkelde plan voor Hieronymuserf Utrecht | 21-01-2016

< Terug naar het overzicht

Op uitnodiging van gemeente Utrecht heeft MBB Ontwikkeling samen met architectenbureau Op ten Noort Blijdenstein op 25 november 2015 hun planvisie aan de gemeente gepresenteerd voor kleinschalige woningbouw op het historische Hieronymuserf te Utrecht. 

De presentatie vond plaats omdat MBB Ontwikkeling, samen met nog vier andere ontwikkelaars, de laatste fase bereikt had van de gemeentelijke selectieprocedure.

Het plan van MBB Ontwikkeling bestaat uit 7 grote eengezinswoningen die zich orienteren op het Tuindersgebied aan de overzijde van de Oosterspoorbaan. Het plan wordt ontsloten door een voetpad dat de verbinding legt tussen de Maliesingel en het bestaande voet- en fietspad langs de spoorbaan. De architectuur is bescheiden, voegt zich op vanzelfsprekende wijze in haar monumentale omgeving en maakt gebruik van aardse materialen en kleuren.

De woningen zijn zeer duurzaam en zijn wat betreft hun warmtebehoefte zelfvoorzienend en dus niet aangesloten op het gas- of stadsverwarmingsnet. De daken zijn uitgevoerd als groendaken. Niet alleen zorgt dit voor extra comfort in de woningen, tevens vormt het een buffer voor regenwater.

Het granulaat van de betonnen bodemverharding wordt gebruikt in de vloeren en funderingen van de nieuwe woningen.

Het plan is tot stand gekomen samen met bewoners van het Hieronymushuis, de Maliesingel en de Abstederdijk en genoot veel draagvlak in de buurt.

 

MBB Ontwikkeling is in de selectie op de 4e positie geeindigd.

 

Waar ons plan uitging van grote priv├ętuinen tot aan de Minstroom en het fietspad, waardeert de gemeente bij het winnende plan met name de blijvend voor publiek toegankelijke brede groenzone langs de Minstroom en langs het fietspad enerzijds en het openbare plein tussen de nieuwe woningen anderzijds.